Friday, September 10, 2010

Berlusconin äiti12

Perillä

Suomesta katsoen oli kevät. Hotellin edessä kukkivat orvokit. Hotellihuoneen ikkunasta näkyi kolmen palmun rivistö. Kauempana, kadun toisella puolella näkyi Mussolinin rakennuttama Kongressipalatsi.

Melkein joka päivä satoi ja ukkosti. Rooman tarkoin varjeltu ”salaisuus” onkin, että Roomassa sataa enemmän kuin Lontoossa. Helmikuussa satoi lähes joka päivä. Oli myös raivokkaita tuulen puuskia, jotka ravistelivat alas korkeiden pinjojen suuria karheita käpyjä. Kun yksi kovalla paukauksella kolahti auton konepellille, aloin miettiä käpykypärän tarpeellisuutta. Muistui mieleen kyläläisten nauru, kun tuulisella ilmalla kuljimme kookospalmujen alla Sri Lankassa. Kookoksen uhriksi en koskaan joutunut, enkä halunnut käpykolkkaustakaan.

Roomassa on usein tuulista. Kyseessä on ponentino, joka heinäkuussa ja elokuussa tuo helpotusta läkähdyttävään kuumuuteen. Talvella se toimii päinvastoin, viilentäen ennestään koleata ilmaa.

Ensimmäisen viikon onnuin töihin. Kävely oli hankalaa ja hidasta. Oli myös vaikea saada vasenta jalkaa toimimaan kun olin istunut jonkun aikaa. Se oli kiusallista. En halunnut antaa vaikutelmaa, että olivat palkanneet 58-vuotiaan ramman vetämään innovaatio-ohjelmaa.

Hotellissa näin ensimmäisenä yönä unta, että ajoin väärää autoa. Auton avain oli omani, mutta auto ei. Taisteltuani jonkun aikaa lukkoon jatkuvasti jumiutuvan avaimen kanssa, sain auton ihme kyllä käyntiin. Seuraavaksi alkoi epätoivoinen parkkipaikan etsintä. Juuri kun olin parkkeeraamassa autoa, minua kuulutettiin. Unessa oli uhkaava tunnelma. Pelkäsin että väärällä autolla ajo oli paljastunut. Mutta minulle haluttiinkin vain antaa kylpypyyhe. Olin menossa roomalaiseen kylpylään.



Pariin viikkoon en poistunut Mussolinin alueelta. Kävin vain töissä. Tein pitkiä päiviä. Illat jatkoin muutosjohtamiskirjallisuuden lukemista. Syynä oli sekin, että rahaa oli niukasti. En saanut palkkaa, kun ei ollut pankkitiliä. Pankkitiliä ei saanut, kun ei ollut valtiovarainministeriön henkilökorttia ja tarvittavaaa koodia eli codice fiscale. Korttia ei ollut, koska sen saaminen kesti viisi viikkoa.

No comments:

Post a Comment