Saturday, October 23, 2010

Berlusconin äiti59

Anti-kristus markkinoi mammonaa

Orvieton tuomiokirkon sisällä ovat kuuluisat Luca Signorellin ja Fra Angelicon freskot. Asiantuntijat katsovat niiden toimineen Sistina kappelin freskojen esikuvana. Signorellin freskojen sanotaan innoittaneen Michelangeloa ja Raphaelia. Ne ovat syyttä jääneet Sistinan freskojen varjoon.

Kirkon kappelin Cappella Nuovon seiniä ja kattoa peittävät freskot puhuttelivat minua enemmän kuin Sistinan suuressa salissa varsin pieniksi jäävät maalaukset.

Kannattaa katsoa freskoja tarkkaan: esimerkiksi purppuraiseen vallan päällyskaapuun sonnustautunutta ja itsensä korottanutta Anti-Kristusta. Äkkiä katsottuna hän näyttää Jeesukselta. Kasvojen valottomuus paljastaa kuitenkin hänen pahansuopaisen sieluttomuutensa. Katse on ovela mutta samea. Sarvipäinen, kalju ja alaston Minos, helvetin isäntä kuiskii hänen korvaansa. Ihmiset ovat laskeneet Anti-Kristuksen jalkojen juureen kultaa ja rikkauksia, sillä niiden kasaaminen on itsensä ylentäneen Anti-Kristuksen todellinen päämäärä. Fresko kuvaa raamatun varoitusta vääristä profeetoista, jotka johtavat ihmisiä harhaan tekeytymällä hyväntekijöiksi. Mammona johtaa nyt meidänkin maailmamme harhaan, vaikka sitä kasaavat väittävät tekevänsä ihmiskunnalle suuriakin palveluksia!

No comments:

Post a Comment