Friday, October 22, 2010

Berlusconin äiti57

Erotiikkaa ja käsirysyä

Lähdin Napoliin tutustumaan arkeologisen museon salaisuuksiin. Halusin erityisesti nähdä sinne siirretyt Pompeijin freskot. Museossa on myös salainen huone, joka oli pitkään yleisöltä suljettu. Ovea oli raotettu vain harvoille vaikutusvaltaisille vierailijoille. Huone sisälsi kokoelman Pompeijin eroottista taidetta. Vierailu huoneessa teki selväksi, ettei juuri mikään ole uutta erotiikan kuuman taivaan alla. Seksuaalisuuden koko kirjo oli kirjattu seinämaalauksiin, saviesineisiin, bronssiin ja muihin materiaaleihin.

Avustajani muistutti ennen lähtöä, etten saa lähteä Napolista maistamatta aitoa pizzaa. Napolin pizzaa pidetään alkuperäisenä pizzana. Sen pohja on aina pehmeä. Palatessani museosta aika oli vähissä, joten päädyin rautatieaseman lähellä olevaan nuhruiseen kansankuppilaan. Pyysin jumboannoksen puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa pizzani päälle. Sitä oli liikaa, mutta sain elämäni parhaan pizzan.

Palatessani Napolin rautatie-asemalle törmäsin toiseenkin napolilaiseen ilmiöön. Jouduin oudon tappelun todistajaksi. Kaksi keski-ikäistä miestä kävivät käsirysyä keskellä asemahallia. Vielä pähkäillessäni mistä mahtoi olla kyse, poliisi ilmestyi paikalle, erotti miehet toisistaan kaataen toisen maahan. Poliisi veti miehen käden ulos taskusta, jossa se pysyi hänen kaatuessaankin. Käden mukana ulos tulivat sakset. Kyseessä oli taskuvaras. Sakset olivat hänen työvälineensä. Olin aikaisemmin törmännyt tämän ammatin harjoittajaan Vatikaanin bussissa 64. Siitä matkaoppaatkin varoittavat.

Ammattivarkaita on vaikea tunnistaa rehellisempien roomalaisten joukosta. Kerran kuitenkin kohtasin yhden työnsä äärellä. Nelikymppinen mies oli pukeutunut siistiin tummansiniseen pusakkaan ja mustanharmaisiin housuihin. Rentoa vaarattomuutta viestittivät lenkkarit ja korvalappustereot. Asu oli tietenkin tarkkaan harkittu. Hänen käyttäytymisensä poikkesi kuitenkin muista matkustajista. Turistit tarkkailevat hermostuneina ikkunoista nopeasti vaihtuvia maisemia, koska eivät ole varmoja milloin jäädä bussista pois. Italialaiset taas ovat vaipuneet omaan sisäiseen keskusteluunsa, eivätkä kiinnitä muihin matkustajiin mitään huomiota. Tämä mies sen sijaan väijyi matkustajia kuin viirihaukka tulevaa saalistaan. Etenkin käsilaukkuni näkyi olevan suuren kiinnostuksen kohde.

No comments:

Post a Comment