Tuesday, October 5, 2010

Berlusconin äiti43

Vain kotimaista

Antiikin Rooma oli globaali. Nyky-Rooma on sisäänpäin kääntynyt. Se vierastaa ulkomaista, mikä näkyy myös etnisten ruokapaikkojen vähyydessä. Keltaisten sivujen ravintolalistalta löytyy 38 ei-italialaista ruokapaikkaa. Italialaisia on Roomassa satoja. Italialaiset syövät mieluiten kotimaista ruokaa. Menestyäkseen markkinoilla ovat kiinalaiset ja intialaiset ravintolat joutuneet pudottamaan hintojaan. Kiinalaista ruokaa voi syödä tosiedullisesti Italiassa, sitten kun kaipaa vaihtelua.

Ruokakaupoissa tilanne on sama. Ulkomaisia tuotteita on vähän siitäkin huolimatta, että vuonna 2005 asui 3,5 miljoonan roomalaisen joukossa myös 230 000 ulkomaalaista. Suurin osa heistä on Romaniasta. Moni on myös kotoisin Filippiineiltä. Kolmanneksi suurin ryhmä ovat bengaalit. Heidän jälkeensä tulevat egyptiläiset, perulaiset, etiopialaiset, somalit, ja kapverdeläiset.

Ulkomaisia tuotteita löytää Piazza Vittoriolla sijaitsevasta aasialais-afrikkalaisesta kauppahallista sekä saman alueen bengaalien, egyptiläisten, pakistanilaisten, korealaisten ja kiinalaisten pikkukaupoista. Yksittäisiä etnisiä ruokakauppoja voi olla muuallakin.

Italialaiset supermarketit kalpenevat jopa meidän K-kauppamme ja S-markettimme rinnalla. Suuria herkkupuoteja ei ole. Pienempiä herkkupuoteja on, mutta niidenkin valikoima on lähinnä italialainen ja meihin verrattuna suppea. Niitä ovat Castroni ja Volpetti. Ruoka ostetaan eri tuotteisiin erikoistuneista pikkukaupoista

No comments:

Post a Comment