Tuesday, October 5, 2010

Berlusconin äiti44

Sikahyvää

Roomaan tullessani en ollut ilmakuivatun parmankinkun ystävä. Olin asunut yli 20 vuotta Aasiassa. Aasialaisille kaikki raa'at tuotteet ovat kauhistus. Aasiassa ne ovatkin terveysriski. Onneksi en juuttunut omiin ennakkoluuloihini.

Parasta ilmakuivattua kinkkua ei kutsuta parmankinkuksi. Se tunnetaan danielen kinkkuna eli prosciutto crudo San Daniele. Kun ostaa parman kinkkua on syytä myös välttää kinkun kapeata päätä, jossa liha alkaa käydä sitkeäksi.

Söin kinkkua kuten italialaiset usein eli provolone juuston kanssa. Sitä on kahta lajia: mietoa eli dolce ja voimakkaampaa piccante. Molemmat käyvät.

Italiassa keittokinkkua, prosciutto cottoa ei arvosteta, vaikka sekin on hyvää. Se ei kuitenkaan päihitä omaa saunapalviamme. Herra Berlusconille tiedoksi ilmoitettakoon!

Koska italialaiset ovat nurkkakuntaisia ruokansa suhteen, tulee myös Berlusconin ruokaherjat ymmärtää sen valossa. Vaikka tarjoaisimme hänelle mitä tahansa suomalaista herkkua, niin kauan kun se ei ole italialaista, ei se kiitosta Berlusconilta saa.

Suomalainen ruoka on hyvää ja pärjää mainiosti ulkomaan eväille. Tätä mieltä ovat olleet monet ulkomaalaiset ystäväni, nauttiessaan suomalaisia herkkuja kotonani Intiassa, Sri Lankassa ja Filippiineillä. Todellinen kulinaristi on avoin erilaisuudelle, ei pode ylemmyys- eikä alemmuuskompleksia, vaan pystyy nauttimaan kaiken maailman ruuasta, myös omastaan yhtä nautinnollisesti ja yhtä hyvällä ruokahalulla.

No comments:

Post a Comment